Liv 3.0

Att vara människa i den artificiella intelligensens tid

Betyg 4.1
17h 12min
bookCoverFor

Beskrivning av boken

Artificiell intelligens är inte längre science fiction. Den är ett faktum och den förändrar våra liv och vårt samhälle. Max Tegmark har skrivit ett blivande standardverk om mänsklighetens framtida existens. Är det troligt att vi kommer att skapa övermänsklig intelligens? Hur bör vårt rättsväsende hantera autonoma system? Hur slår automatiseringen? Detta är brännande frågor som vi alla behöver adressera: Om vi skapar en övermänsklig intelligens, skulle det då vara möjligt att kontrollera den? Kan vi över huvud taget försäkra oss om att användningen av AI gynnar oss? Max Tegmark betraktar dessa frågor ur sitt unika perspektiv och väljer bort både teknikskepticism och digital utopi vi behöver en rationell medelväg för att kunna navigera vår spektakulära framtid.

Författare:

Uppläsare:

Översättare:

Gösta SvennHelena Sjöstrand Svenn

Format:

Tid ljudbok:

17h 12min

Språk:

Svenska

Utgiven:

2018-07-01

Förlag ljudbok:

Volante

ISBN ljudbok:

9789188659767

Vad andra tycker

Recensioner av Liv 3.0

Ja

Johan Chronander

Inte helt lätt att hänga med i all matematik, fysik och kemi men en bra och insiktsfull bok. Blir nyfiken på vad vi står nu, 5 år senare.

Anders

Ett absolut måste att ta del av för att förstå vad som är på gång och för att förbereda sig fören verklighet som redan nu är ett faktum n.Kanske lite svår ta del av som ljudbok enbart. Bra komplettera med text och anteckningar. - Grundläggande kunskapsbok om AI

Alexander

Delvis intressant. Delvis surrig.

Mattias