Livet enligt Hildy Good- Ann Leary

Betyg 3.6
11h 56min
331 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Vin, skvaller och hemligheter med Hildy Good.
Livet enligt Hildy Good är en tragikomisk berättelse om Hildy, som tar ett glas för mycket (fast inte om man frågar henne), arbetar som mäklare (den bästa, enligt henne) och vet allt om alla i den välbärgade staden i New England.
Ex-maken har kommit ut som gay, men vänskapen består, liksom Hildys komplicerade relation till deras döttrar. När lusten faller på träffar hon stadens skrotsamlare, Frank. Samtidigt har Hildys alkoholkonsumtion börjat märkas alltmer och snart blir minnesluckorna alltfler.
Livet enligt Hildy Good är Ann Learys genombrott och en New York Times bestseller som nominerats till flera priser. En filmatisering är på gång med Meryl Streep och Robert De Niro i huvudrollerna.

Om någon hade sagt att jag skulle uppskatta en roman om en äldre amerikansk kvinnlig mäklare så hade jag fnyst föraktfullt. Men den är överraskande medryckande, med en klarsynt, vass människosyn. Framför allt ger den ett inifrånperspektiv på kvinnlig alkoholism som blir en konstant osäkerhetsfaktor, där man aldrig vet vad som har hänt kvällen innan förrän omvärlden generat berättar det för Hildy Good.
Lotta Olsson, DN

Livet enligt Hildy Good är en tragikomisk roman, som jag fastnade för direkt när jag hörde talas om den. Den är rolig samtidigt som den tar upp ett tungt tema alkoholism. Ann Leary skriver, utan pekpinnar, om kvinnlig alkoholism, som det inte skrivs så ofta om annars.
Ämnet bagatelliseras aldrig och bara någon med ett kallhamrat hjärta kan undgå att tycka om Hillary Good. Hon är mäklaren som hävdar att hon kan läsa av en människas inre enbart genom att att betrakta dennes hem. Hon tror sig kunna genomskåda andra, men sina egna problem förnekar hon totalt. Snabbt förstår man att hennes och omgivningens uppfattningar går isär. Ömsint, roligt och romantiskt om en kantstött, men smart kvinna.
Feelgoodbibliotekarien

Författare:

Format:

Ljudbok, E-bok

Tid ljudbok:

11h 56min

Sidor e-bok:

331

Kategorier:

Språk:

Svenska

Utgiven:

2016-03-30

Förlag ljudbok:

Massolit Förlag

ISBN ljudbok:

9789176791271

Förlag e-bok:

Massolit Förlag

ISBN e-bok:

9789187783593

© Massolit Förlag (Ljudbok)

© Massolit Förlag (E-bok)

Vad andra tycker

Recensioner av Livet enligt Hildy Good - Ljudbok, E-bok

Börjar bra, som en lagom småputtrig och introspektiv bok om en rätt rolig kvinna, men snurrar iväg in i nån slags alkoholdimma varifrån den aldrig riktigt hämtar sig, enligt mig. Hade kunnat bli en intressant och empativäckande bok om alhoholism men istället blev den mest bara irriterande, tyckte jag. Körde sista biten på nästan 2x hastigheten eftersom jag var rätt trött på Hildy och hennes skåpsupande vid det laget.

Zarah