Livsglädjens land bortom svårigheternas horisont
    
Dela boken    
På 70-talet finns det inget som heter barncancer. Men det hindrar inte Cecilia Grape från att få diagnosen leukemi när hon endast är sex år gammal. Där och då börjar den långa kampen för att bli frisk, trots att oddsen är emot henne. År 1972 överlever endast tio procent av barn med leukemi.
Inom vården är barnen åsidosatta och anses inte förstå sig på smärta. Som ett resultat av detta får Cecilia tillbringa sin tid ensam på sjukhuset, utan en förälders trygga famn att hjälpa henne igenom den nästintill outhärdliga behandlingen. Och trots att hon till slut blir frisk sätter upplevelsen djupa, mörka spår. Det ska dröja trettio år innan hon äntligen ser ljuset i tunneln.
”Livsglädjens land bortom svårigheternas horisont” är en öppenhjärtig berättelse om hur det är att överleva barncancer - och vad som händer sen. Cecilia Grape är en svensk rehabkoordinator från Ekerö. Som barn drabbades hon av leukemi och delar med sig av sina erfarenheter i självbiografin ”Livsglädjens land bortom svårigheternas horisont”.
Visa mer