Lola uppochner

- Monika Fagerholm

16h 3min
421 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Monika Fagerholms populära thriller - nu som ljudbok inläst av Birthe Wingren! Lola uppochner är en berättelse om flickor med och utan makt, i ett trångt sammanhang.

Jana Marton återvänder till sin barndoms stad Flatnäs, bjuden till en middag för att fira ”höstens intåg”. Småstaden är släpig och middagen får en drastisk vändning när mordet på Flemming Pettersson kommer på tal. Det var år 1994 och Jana Marton hittade kroppen. Mördaren hittade ingen.

I centrum står tre tonårsflickor: Den rullstolsburna Anita i Kvarnen, hennes syster Ca Bäck som har en affär med kommunalpampen och så Jana Marton. Det är en stad där alla känner alla, från polisen till brottslingen, från butiksägaren till butikstjuven. M/S Estonia har nyss förlist, men trots att döden tränger in från fyra väderstreck överlistas den gång på gång av berättelsens vilda livsmod och humor.

Monika Fagerholms roman från 2012 har blivit teveserie, en finlandssvensk Twin Peaks, och översatts till flera språk. Monika Fagerholms senaste roman Vem dödade bambi? utkom på Förlaget 2019 och belönades med Nordiska Rådets pris för litteratur.

”För varje bok är det som om hennes romanvärld växer, förgrenar sig, bildar en allt tätare och snårigare växtlighet.

Och ändå. Ändå är Monika Fagerholm en så oerhört inbjudande författare.” – Annina Rabe, Svenska DagbladetFörfattare:

Uppläsare:

Format:

E-bok, Ljudbok

Tid ljudbok:

16h 3min

Sidor e-bok:

421

Språk:

Svenska

Utgiven:

2021-12-08

Förlag ljudbok:

Förlaget M

ISBN ljudbok:

9789523334328

Förlag e-bok:

Albert Bonniers förlag

ISBN e-bok:

9789100136499

Vad andra tycker

Recensioner av Lola uppochner - E-bok, Ljudbok

Fängslande poetiskt språk. Svår att hänga med i emellanåt då berättarperspektiv skiftar snabbt. Läste någonstans att den skulle vara som en finlandssvensk Twin Peaks, det var den verkligen inte. Men fin ändå.

Camilla