Luftslottet som sprängdes- Stieg Larsson

Betyg 4.6
24h 9min
796 Sidor
Millennium
bookCoverFor

Beskrivning

Den tredje och avslutande delen i Millennium-serien tar vid där Flickan som lekte med elden slutade. Lisbeth Salander överlevde visserligen att bli levande begravd, men hennes problem är långt ifrån över.

Två svårt skadade personer tas in akut på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. Den ena är Lisbeth Salander, hon har en livshotande skottskada i huvudet och måste opereras omedelbart. Den andre personen är Alexander Zalachenko, en f.d. yrkesmördare från ryska underrättelsetjänsten som av Säpo fått en fristad i Sverige. Han är allvarligt skadad sedan Salander huggit honom med en yxa. Zalachenko är också Salanders far.

Salander repar sig från sin skottskada, men problemen fortsätter. Hon är häktad för mordförsök på sin far, och så snart hon kan lämna sjuksängen ska hon ställas inför rätta. Men hon har värre bekymmer än så. Zalachenkos beskyddare inom en hemlig sektion på Säpo har beslutat att oskadliggöra Salander, för att hon inte ska kunna avslöja Zalachenkos och Säpos olagliga verksamhet. De har resurser för att tysta Lisbeth Salander en gång för alla.

Samtidigt gör Mikael Blomkvist allt för att fria Salander från misstankarna för morden på Mia Bergman och Dag Svensson. Blomkvist är den ende som känner till Salanders mörka hemlighet och han är fast förvissad om hennes oskuld. När han forskar vidare omkring Salanders bakgrund kommer han snart sanningen på spåren, och han förbereder ett journalistiskt avslöjande som ska rentvå Lisbeth Salander helt och hållet, men som också kommer att innebära en skandal som skakar regeringen, Säpo och hela landet i dess grundvalar.

Stieg Larssons sista bok i hans hyllade serie om Mikael Blomkvist och Lisbeth Salander är en politisk thriller av bästa märke. Berättelsen håller ett rasande tempo från första sidan till den sista. Och äntligen finns en chans för Lisbeth Salander att göra upp med sitt förflutna och en möjlighet för rättvisan, den verkliga, att segra.
Författare:
Format:
E-bok, Ljudbok
Del:

3

Tid ljudbok:
24h 9min
Sidor e-bok:
796
Kategorier:
Språk:
Svenska
Utgiven:
2016-06-13
Förlag ljudbok:
Norstedts
ISBN ljudbok:
9789173133692
Förlag e-bok:
Norstedts
ISBN e-bok:
9789113029047

© Norstedts (Ljudbok)

© Norstedts (E-bok)