Lust och nöd- Gunnela Björk

Betyg 3.9
8h 36min
229 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Under många år var namnet Nils Adamsson synonymt med kondomer. Men bakom automaterna som fanns på många offentliga toaletter stod ett gift par som under flera decennier kämpade för människors rätt till preventivmedel och sexuell njutning utan oro för oönskade graviditeter.

Det här är berättelsen om Karin och Nils Adamsson. Två arbetarbarn som växte upp under enkla omständigheter, träffades, bildade familj och drev ett framgångsrikt företag som sålde kondomer, pessar och andra ”försiktighetsartiklar”. De var på många sätt pionjärer av mycket stor betydelse för både män och kvinnor. Men deras verksamhet hade ett högt pris. Både Karin och Nils dömdes till fängelse för att de informerade om preventivmedel. Äktenskapet var stormigt och makarna var ofta djupt oense om hur verksamheten skulle skötas. Under årens lopp gick företaget flera gånger i konkurs, men överlevde trots allt.

Lust och nöd är en berättelse om den kamp som fördes under större delen av 1900-talet för barns rätt att födas önskade, och för kvinnans rätt att bestämma över sin egen kropp.

Författare:
Format:
Ljudbok, E-bok
Tid ljudbok:
8h 36min
Sidor e-bok:
229
Språk:
Svenska
Utgiven:
2021-09-23
Förlag ljudbok:
Historiska Media
ISBN ljudbok:
9789177895237
Förlag e-bok:
Historiska Media
ISBN e-bok:
9789177895220

© Historiska Media (Ljudbok)

© Historiska Media (E-bok)