Maktens fångar

Maktens fångar

Beskrivning av boken

Under riksdagens upphaussade EU-valvaka befinner sig pressfotografen Vera Hamadi mitt i händelsernas centrum. Att det liberala toppnamnet Katja Horsén ännu inte dykt upp finner hon oerhört märkligt. Har Folkpartiets katastrofala prognos tvingat kvinnan att gå under jorden? När Horsén senare påträffas död, och polisen klassar det hela som ett olyckligt självmord, säger Veras magkänsla att något inte stämmer. Varför tar en erfaren politiker sitt liv över ett ofärdigt resultat?

Drygt ett år efter den ödesdigra valvakan händer det igen. En kristdemokratisk ledamot hittas avliden på sitt rum - och det råder inga tvivel om att han blivit brutalt mördad. Plötsligt har Vera dragits in i en politisk karusell där det blir alltmer tydligt att en seriemördare håller i spakarna. Vem kommer att bli gärningsmannens nästa offer? Finns det överhuvudtaget någon som går säker i riksdagshusets korridorer?

Per Gahrton, född 1943, är en svensk skribent, författare och politiker från Malmö. Han har varit ledamot i såväl riksdagen som EU-parlamentet och är för närvarande aktiv inom Miljöpartiet de Gröna. Gahrton har författat flera böcker och även skrivit för bl.a. Aftonbladet, Sydsvenska Dagbladet och FiB/Kulturfront.

E-bok

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Maktens fångar