Män i min situation

Män i min situation

Beskrivning av boken

Söndag, september 1992. Telefonen ringer i Arvid Jansens lägenhet i Bjølsen. Det är Turid, hon är helt utom sig och behöver hjälp, men vet inte var hon är. Arvid hittar henne på den nerlagda järnvägsstationen i Bjørkelangen och kör henne hem till radhuset i Skjetten där hon bott med deras tre döttrar det senaste året. Inne i huset kan inte Arvid hitta några som helst spår av livet de en gång hade tillsammans. Som om han vore utraderad.

Under året som gått sedan Turid lämnade honom har Arvid drivit från bar till bar i Oslo centrum, han har kört bil förbi platser från sin uppväxt, genom Østlandets skogar eller över svenska gränsen till Arvika i Värmland. Under den här söndagen i september kommer han kanske att finna svaret på varför saker blev som de blev. Men den största utmaningen kommer senare, när den äldsta dottern Vigdis är den som behöver honom.

Män i min situation är en lysande Oslo-skildring och ett lika ömsint som skoningslöst porträtt av en man som hamnat vid sidan av livet.

"Per Petterson har virat en mjuk och varm filt runt alla ensamma, förlorade, manliga själar i huvudstaden." Dagsavisen

"Per Petterson skriver så intensivt, precist och språkligt finslipat att historien griper tag i dig på en gång. Och den släpper dig inte, inte ens efter att du läst ut den. Jag är glad att vi har Per Petterson. Väldigt glad." VG

Per Petterson är en av Norges största internationella stjärnor. Hans böcker är översatta till över 50 språk och har vunnit flera internationella priser, bl.a. Nordiska Rådets Litteraturpris, IMPAC-priset och Independent Foreign Fiction Prize.

Författare.Per Petterson

E-bok

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Män i min situation