Män ur mörkret- Håkan Östlundh

Betyg 3.8
11h 34min
321 Sidor
Fredrik Broman
bookCoverFor

Beskrivning

En solig fredag i maj tar Finkalks informationschef Michael Nordborg årets premiärdopp i poolen. Tre dygn senare kommer hans fru hem från en resa och hittar honom död i en av däckstolarna – bunden och torterad. Dagen därpå upptäcks en politiker mördad i sin lägenhet i Visby. Hon har skrivit en debattartikel där hon uttalat sitt stöd för Finkalks omstridda kalkbrott på norra Gotland.

De anhöriga tar för givet att mördaren finns bland den grupp militanta aktivister som försökt sätta stopp för den nya kalktäkten. Men Fredrik Broman och hans poliskollegor är inte lika säkra. Gärningsmannen tycks ha planerat morden in i minsta detalj. Det finns varken fingeravtryck, dna eller andra användbara spår på brottsplatserna. De söker en mördare som har en nästan övernaturlig förmåga att överlista sina förföljare.

När ytterligare en av de välbärgade villaägarna i området strax norr om Visby dödas ökar trycket från alla håll. Nu måste gärningsmannen gripas – innan fler offer skördas.

”Män ur mörkret” – sjunde delen i serien om Fredrik Broman – är en gastkramande berättelse om hämnd och förräderi.

”Redan i första kapitlet lyckas han få mina nerver att rista till och de fortsätter att vara spända som fiolsträngar till den dramatiska upplösningen. Det här är en mycket skickligt uppbyggd och välskriven kriminalroman.” Aftonbladet

”Öns deckardrottningar får ursäkta. Gotlands främsta deckarförfattare heter fortfarande Håkan Östlundh.” Kvällsposten

”Östlundh lyckas som vanligt blanda en spännande kriminalhistoria med kritik av ett allt vanligare samhällsproblem. Storyn är som vanligt bra … Alla berättelserna om Fredrik Broman känns fräscha och inspirerande.” Skaraborgs Allehanda

Författare:
Uppläsare:
Format:
E-bok, Ljudbok
Del:

7

Tid ljudbok:
11h 34min
Sidor e-bok:
321
Kategorier:
Språk:
Svenska
Utgiven:
2014-06-26
Förlag ljudbok:
Word Audio Publishing
ISBN ljudbok:
9789187377686
Förlag e-bok:
Bokförlaget Forum
ISBN e-bok:
9789137141947

© Word Audio Publishing (Ljudbok)

© Bokförlaget Forum (E-bok)