Mannen i skogen : en biografi över Vilhelm Moberg- Jens Liljestrand

Betyg 4.3
27h 31min
792 Sidor
Biografier om litterära storheter
bookCoverFor

Beskrivning

Vilhelm Moberg var en av det svenska 1900-talets största diktare, som med sina utvandrarromaner om Karl Oskar och Kristina skrev seklets mest lästa och älskade litterära verk. Samtidigt var han en av landets viktigaste opinionsbildare och länge vår mest spelade dramatiker.

Trots Vilhelm Mobergs unika status har det inte funnits någon biografi som omfattat hela hans gärning. Först nu, 45 år efter hans död, kommer boken som skildrar Moberg i helfigur. Jens Liljestrand berättar levande och fängslande om en av våra mest komplexa, kontroversiella och storslagna kulturikoner. Mannen i skogen är den definitiva boken om Vilhelm Moberg och hans stund på jorden.

Författare:
Format:
E-bok, Ljudbok
Tid ljudbok:
27h 31min
Sidor e-bok:
792
Språk:
Svenska
Utgiven:
2018-12-14
Förlag ljudbok:
Bonnier Audio
ISBN ljudbok:
9789178272297
Förlag e-bok:
Albert Bonniers förlag
ISBN e-bok:
9789100177744

Vad andra tycker

Recensioner av Mannen i skogen : en biografi över Vilhelm Moberg - E-bok, Ljudbok

Oerhört BRA genomarbetad bok med flera dimensioner

Helena

Fantastisk lyssning om en av vår tids största författare 😉

ronny

Ville veta mer om hans liv, inte ingående återberättades av böckerna Början var bra men slutade lyssna efter ca 2 timmar

Katarina

MAKALÖST gedigen och välskriven!

Det här är nog den bästa och mest uttömmande biografi jag någonsin läst om en känd historisk person. Jens Liljestrand har ett språk som är fångande, målande och mycket engagerat. Det är intressant rakt igenom, och man lär sig SÅ mycket om Sverige och världens utveckling under 1900-talet. En fröjd för alla oss Moberg-nördar att få nörda loss!!

Amanda