Mannen som hyrde en familj

- Susanne Brijker

Betyg 4.3
10h 46min
301 Sidor
bookCoverFor

Summering av boken

Gustav, 83, har alltid prioriterat karriären framför att skaffa fru och barn. Trots sin
ålder har han inga planer på att lämna sina höga positioner. Men mitt under ett styrelsemöte faller han ihop av en stroke och livet blir aldrig mer detsamma. Han flyttar in på ett lyxigt äldreboende där det som räknas är att ha nära och kära som kommer på besök. Eftersom Gustav alltid strävat efter att vara lyckad hyr han en familj. Men istället för en perfekt sådan får han en evighetsstuderande loser till son, en ensamstående mamma till svärdotter och två jobbiga ungar till barnbarn.
Mannen som hyrde en familj är en tragikomisk feelgood med karaktärer som griper tag och väcker känslor. Bakom humorn och den lättsamma stilen finns ett djup som manar till eftertanke: Hur långt är man beredd att gå för att slippa ensamheten och för att behålla fasaden? Vad är en familj egentligen? Kan man ändra sitt sätt att vara, även långt upp i åldern?

Susanne Brijker föddes 1969 i Finspång. Hon har en examen i biomedicinsk vetenskap från universitetet i Leiden och en i omvårdnad från Röda Korsets högskola. Idag bor hon i Järfälla utanför Stockholm och arbetar som nattsjuksköterska. Idén om gubben Gustav som hyr en familj fick hon genom sitt jobb där hon träffar många människor som är ensamma på ålderns höst, trots att de har familj.

Författare:

Uppläsare:

Format:

E-bok, Ljudbok

Tid ljudbok:

10h 46min

Sidor e-bok:

301

Kategorier:

Språk:

Svenska

Utgiven:

2019-09-21

Förlag ljudbok:

Hoi Audio

ISBN ljudbok:

9789176977583

Förlag e-bok:

Hoi Förlag

ISBN e-bok:

9789175577791

© Hoi Audio (Ljudbok)

Vad andra tycker

Recensioner av Mannen som hyrde en familj - E-bok, Ljudbok

Blir bättre ju längre in man kommer

Emelie

mysig och bra bok

Marie

Schystt

Stefan

Så fin bok! Lite lik En man som heter Ove. Mycket fint läst av uppläsaren. Rekommenderar verkligen denna feelgood roman.

Malin