Mannen som kom hem

Mannen som kom hem

Beskrivning av boken

Mannen som kom hem är den unge vikingen Öyvind, som återvänt från Konstantinopel efter att ha tjänstgjort som livvakt åt den sköna furstinnan Irene. Han har stött på ett nytt sätt att leva och gjort bekantskap med en oändligt rikare kultur än på sin hemö. Den unge gotlänningen, slavhandlare och stridsman, har upplevt en sensuell kärlek som tar sig andra uttryck än i den karga Norden. Han har låtit döpa sig trots att många kristna lärosatser är främmande för honom. Och han har mött en betvingande personlighet, en han gärna valt till "hövding och fulltrogen vän" som satt sitt märke i hans själ som en hand i våt lera. Med den barlasten kommer han en dag tillbaka till Gotland.

När Öyvind återvänder till Gotland möts han till sin förvåning av hat och misstro. Är han en hjälte som uträttat stordåd i fjärran länder? Är han en ogärningsman som rymt från ansvar, dräpt sin vän och lever i otillåten förbindelse? Det får avgöras av den som läst Dagmar Edqvists händelserika, varma och tänkvärda roman om en man mellan två kulturer och två världar.

"Mannen som kom hem" är en fristående fortsättning på romanen "Mannen från havet", båda skildringar av vikingatidens Gotland.

E-bok

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Mannen som kom hem

För få betyg just nu