Mannen utan ansikte- Masha Gessen

Betyg 4.1
10h 53min
341 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Den rysk-amerikanska journalisten Masha Gessen berättar här hur Vladimir Putin, en skrupelfri och makttörstande KGB-agent, genom skickligt manipulerande och hårda nypor blivit den mäktigaste mannen i Ryssland.
Efter ha att kommit till makten som premiärminister och senare president i Ryssland 1999, har Vladimir Putin gradvis tagit kontrollen över de ryska medierna. Han har utmanövrerat och eliminerat politiska rivaler och nedmonterat landets unga och sköra demokrati.

Som verksam journalist i Ryssland har Masha Gessen själv upplevt denna förändring och sett hur flera av hennes vänner och kolleger trakasserats och försvunnit under mystiska omständigheter. Många menar att Putin under sitt styre har omvandlat Ryssland till ett land som utgör ett större hot mot den egna befolkningen än mot världen utanför.

Mannen utan ansikte är en sensationell, modig och skakande berättelse om Vladimir Putins väg till makten. En upprörande berättelse om sanningen bakom Anna Politkovskajas död och bombningarna i Moskva med mera. Vi får se hur Putin likt en envåldshärskare håller Ryssland i ett järnhårt maktgrepp.

Författare:

Uppläsare:

Översättare:

Nille Lindgren

Format:

Ljudbok, E-bok

Tid ljudbok:

10h 53min

Sidor e-bok:

341

Språk:

Svenska

Utgiven:

2018-03-14

Förlag ljudbok:

StorySide

ISBN ljudbok:

9789176130339

Förlag e-bok:

Brombergs Bokförlag

ISBN e-bok:

9789173374095

© 2014 Storyside (Ljudbok)

© Brombergs Bokförlag (E-bok)

Vad andra tycker

Recensioner av Mannen utan ansikte - Ljudbok, E-bok

Kanonbra

Anders

Man kan tro att det är en påhittad kriminalroman. Helt otroligt hemsk!

Haidi

Bra

Thomas

Usch vilken förfärlig människa. Läs o bedöm själv

Rikard

Mycket obehaglig läsning som troligen är en inblick i hur Mannen utan ansikte resonerar och beter sig. Välskriven och med en del information som var ny för mig.

Hanna

Mycket bra och välskriven. Inga sentimentala omskrivningar. Läskigt. Ger en god insikt om Putins styre och förtryck.

Valli

Intressant

Elisabeth