Mannen utan öde- Imre Kertesz

Betyg 4.3
8h 34min
Auschwitz-roman
bookCoverFor

Beskrivning

Fjortonårige Györgys Köves sätts tillsammans med tusentals andra judar på ett godståg. Först när dörrarna slås upp och vakterna skriker åt dem förstår han att det är sant: de hemska dödslägren var inte påhittade lögner. Nu börjar hans oerhörda kamp för överlevnad.

Mannen utan öde är en av de starkaste skildringarna av livet i nazisternas dödsläger. I Ungern 1975 blev den mottagen med kompakt tystnad. Det var en sanning ingen ville ha. Men med tiden har romanen blivit en levande klassiker - både som grundbulten i ett Nobelprisbelönat författarskap men också som en omistlig bok som alla någon gång bör läsa.

Författare:

Översättare:

Maria Ortman

Format:

Ljudbok

Tid ljudbok:

8h 34min

Kategorier:

Språk:

Svenska

Utgiven:

2020-06-09

Förlag ljudbok:

Norstedts

ISBN ljudbok:

9789113110516

© Norstedts (Ljudbok)

Vad andra tycker

Recensioner av Mannen utan öde - Ljudbok

läser den om och om igen

Marie

Mannen utan öde

Detta var en intressant bok att lyssna på. Jag tycker om att få en inblick i koncentrationslägret utifrån ett barns perspektiv, jag fick veta hur han upplevde det och samtidigt som jag visste vad som pågick var han helt omedveten om det, han vandrade Runt utan att ha en aning och det som pågick.Därför väntade jag hela tiden på när han skulle få reda på verkligheten och hemskheten av det som pågick. Däremot var kapitlen väldigt långa och man blev lite uttråkad ibland eftersom han pratade om samma saker ganska länge.Jag fick också en känsla av att han inte berättade allting i sin helhet( jag förstår att författaren skrevet på detta sätt eftersom pojken är ganska ung och tänker på ett annat sätt)men ibland lämnade han ut väldigt viktiga detaljer som till exempel arbetet:vi fick inte läsa så mycket om det han gjorde på lägret( bortsätt från en gång då han bärde cement på ryggen)annars var boken vädigt bra,kanske inte den typ av bok du läser för nöjes skull men annars var den riktigt bra!!

Sabrin