Mannerheim : marsken, masken, myten

- Herman Lindqvist

Betyg 4.5
13h 19min
354 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Detta är en berättelse om den legendariske marskalken av Finland, friherre Gustaf Mannerheim. Att han var överbefälhavare i fyra av Finlands krig, riksföreståndare och president som under ytterst svåra förhållanden lyckades försvara Finlands frihet och självständighet, är känt för de flesta. Den historieintreserade känner även till att han började sin karriär som tsarens officer och att han lik James Bond skickades på ett farligt spionuppdrag till Kina, utklädd till en upptäcktsresande. Men hur många vet att han tillbringade fem år av sitt i liv i Warszawa, åren som han betecknade som den lyckligaste tiden i sitt liv? Att han var en sann livsnjutare och gourmé av rang, en gentleman ut i fingerspetsarna, alltid oklanderligt klädd, en elegant charmör som ständigt satte kvinnohjärtan i brand? Själv tycktes han vara immun mot Amors pilar, oförmögen till djupare relationer. Många kvinnor klagade på att Mannerheims hjärta var kallt som "Finlands snö". Först de sista åren av sitt liv, då han var 79 år, drabbades han själv av en stark passion och upplevde en stormande, bubblande kärlek.

Författare:

Uppläsare:

Format:

E-bok, Ljudbok

Tid ljudbok:

13h 19min

Sidor e-bok:

354

Språk:

Svenska

Utgiven:

2017-08-22

Förlag ljudbok:

Bonnier Audio

ISBN ljudbok:

9789176516096

Förlag e-bok:

Albert Bonniers förlag

ISBN e-bok:

9789100162764

Vad andra tycker

Recensioner av Mannerheim : marsken, masken, myten - E-bok, Ljudbok

Läste mycket historia under skoltiden men hade ingen aning om allt som hände i Finland. Älskar Herman Lindqvists alla böcker och tycker om att han själv läser dom. En klar 5⭐️från mig för både innehåll och uppläsning!!

Lilian

Mkt intressant bok om 18 o 19 talets krigar och överklass o om den spektakuläre individen Mannerheim. Samt förstås om den historia som format det samhälle vi (o ffa Finland) nu lever i. Herman Lindqvist är en sann folkbildare.

Hans

Intressant

Ulf

Mycket bra

Maj-Britt