Markoolio, mörkret och den rosa bubblan- Marko Lehtosalo, Gustav Gelin

Betyg 4.4
8h 31min
280 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

”Är så imponerad av hur lyhört den är skriven. En fascinerande klassresa från fattigdom, våld och missbruk i hemmet. Men också en påminnelse om vad det gamla jämlika Sverige betydde för att göra Markoolios resa möjlig. Han gick i skola med finansministerns barn, fick extrapengar av socialen och kunde utvecklas kreativt genom folkets hus. Skäms en aning för min snobbiga syn på Markoolio back in the days…”

-Jonna Sima, ledarskribent på Aftonbladet

För Markoolio var livet en skön fest och allt ett skämt – för Marko Lehtosalo var livet en kamp. Mot styvfarsans slag med bältet, mot morsans spritmissbruk och mot att hånas i skolan för märkeskopior och skidor hittade i soprummet.

”Markoolio – mörkret och den rosa bubblan” är den osannolika berättelsen om hur en dömd ungdomsbrottsling från Orminge utanför Stockholm blev en av Sveriges största artister. Med Markoolio skapade Marko Lehtosalo en hitmaskin och tog listorna med storm. Han kastades in i ett framgångshjul som snurrade allt snabbare. Samtidigt bar han på mörka minnen från barndomen.

I ett uppmärksammat sommarprat 2018 avslöjade Marko hemligheterna som han och hans familj burit på i så många år – nu berättar han för första gången hela sin historia.

Uppläsare:
Format:
Ljudbok, E-bok
Tid ljudbok:
8h 31min
Sidor e-bok:
280
Språk:
Svenska
Utgiven:
2022-06-23
Förlag ljudbok:
Bokförlaget Forum
ISBN ljudbok:
9789137503097
Förlag e-bok:
Bokförlaget Forum
ISBN e-bok:
9789137159706

© Bokförlaget Forum (Ljudbok)

© Bokförlaget Forum (E-bok)