Martyren

Martyren

Beskrivning av boken

Varför tog Fredrik Lager livet av sig? När koncernchefen en natt bestämmer sig för att hoppa från en bro skakas hans arbetsplats, Göteborgskoncernen TH Leander, i grunden. Lagers frånfälle hade inte kunnat komma vid en sämre tidpunkt. Koncernen står inför en stundande börsnotering och ett chefsligt självmord kan aldrig vara bra PR. Men om något ska utredas, måste det göras diskret. Lagers närmsta kollegor sitter på en hemlighet som absolut inte får komma ut - något som endast fyra människor vetat om. Nu är de bara tre.

Det blir den unga juristen Meryem Frank som får i uppdrag att reda ut vad som egentligen föranlett den tragiska händelsen. Och det dröjer inte länge förrän den röda tråden leder henne rakt in i ett virrvarr av lögner och korruption. Att Lager varit inblandad i bedrägerier blir snart uppenbart. Men vem har han haft med sig? Och hur långt kan de tänkas gå för att hålla det hemligt?

Anna Cederberg Gerdrup, född 1963, är en svensk frilansskribent och författare från Göteborg. Hon romandebuterade år 2009 med spänningsromanen "Martyren".

LjudbokE-bok

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Martyren