Mea culpa

Mea culpa

Beskrivning av boken

När tjugoåttaåriga Synne Nielsen möter expeditionschefen Rebeccas blick en fredag i juni upphör allt annat att existera och en enda tanke surrar i hennes huvud: "Den kvinnan vill jag ha!" Den gifta småbarnsmamman Rebecca Schultz är fjorton år äldre än Synne. De inleder ett ödesdigert förhållande - deras kärlek är dubbelt förbjuden, och katastrofen kommer, som i ett grekiskt drama. Synne flyr till Mauritius.

Mea Culpa handlar om skuld och moral, om passion och längtan och om saknad efter ett barn som kunde ge tillvaron mening.

Anne Holt är född 1958 och bosatt i Oslo. Hon har varit verksam som tv-reporter och programledare. Hon är jurist och har haft egen advokatbyrå. Under en kort period 1996-97 var hon Norges justitieminister.

Anne Holt debuterade som författare 1993 med kriminalromanen Blind gudinna. Romanerna om kommissarie Hanne Wilhelmsen har varit stora kritik- och publikframgångar såväl i Norge som i Sverige och har givit henne en plats som en av de främsta kriminalförfattarna i Skandinavien.

Författare.Anne Holt

E-bok

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Mea culpa