Med strömmen- Hjalmar Söderberg

Betyg 3.6
1h
29 Sidor
Novellix
bookCoverFor

Beskrivning

Gabriel Mortimer är inte längre den man han en gång var. Han, äktenskapsmotståndaren och flanören, har nämligen blivit förälskad, gift sig och skaffat ett ordentligt arbete. Motvilligt har han anpassat sig efter samhällets normer och lever nu det liv han en gång föraktat. Då och då sköljer känslan av besvikelse över den väg han valt över honom och efter en omvälvande tid följer en omvärdering av Gabriels liv.

Novellen Med strömmen handlar om livets stora frågor. Om vår existens, om relationer, kärlek och framför allt om våra egna och omgivningens förväntningar på hur livet ska levas.

På tre dygn hade han icke sovit. Hans tanke hade under dessa sista dagar förföljt ett enda mål: hur skulle han göra slut på denna ändlösa parentes, som brutit sönder meningen i hans liv?

Det här är en ljudnovell från Novellix, inläst av Jacob Nordenson. Med strömmen är Novellix nr 15. Novellix ger ut noveller, nyskrivet och klassiker. Novellerna finns i tre format - tryckt bok, e-bok och ljudbok. Du kan även prenumerera på dem. Läs mer på novellix.se

"Den absoluta pärlan i den här Novellix-omgången" - Tidningen Kulturen
Författare:
Uppläsare:
Format:
Ljudbok, E-bok
Serie:
Del:

15

Tid ljudbok:
1h
Sidor e-bok:
29
Språk:
Svenska
Utgiven:
2013-10-29
Förlag ljudbok:
Novellix
ISBN ljudbok:
9789187451096
Förlag e-bok:
Novellix
ISBN e-bok:
9789186847616

Vad andra tycker

Recensioner av Med strömmen - Ljudbok, E-bok

Låt tåget föra de andra dit de ämnar sig och dit de icke ämnar sig, jag har tröttnat på att följa med strömmen …superfint citat

morjan