Medlaren

Betyg 4.1
11h 41min
403 Sidor
Medlaren Angela Lans
bookCoverFor

Beskrivning av boken

En av våra allra största deckarförfattare gör det igen. Med den alldeles nya deckarkaraktären Angela Lans vrider Jenny Rogneby återigen på läsarens vinklar och perspektiv.

En kvinna blir brutalt våldtagen efter en utekväll med en väninna. Våldtäktsmannen döms och avtjänar sitt straff i ”sexbunkern” på Norrtäljeanstalten. När frigivning närmar sig kopplas medlaren Angela Lans in. Hon har blivit utsedd att driva ett pilotprojekt där medling vid brott för första gången ska hållas mellan vuxna. Gärningsmannen och offret erbjuds en möjlighet att träffas igen och tala om händelsen.

Mötet bli laddat, och snart inser Angela att det är något som inte stämmer. Vad var det egentligen som hände den där natten? Mot medlingens principer börjar hon själv gräva i fallet och gör flera oväntade upptäckter som sätter våldtäkten i ett helt nytt ljus. Motvilligt tvingas hon ställa sig frågan: Vem är egentligen offer och vem är förövare?

MEDLAREN är inspirerad av ett verkligt fall, och den första delen i en ny kriminalserie som börjar där andra deckare slutar. Jenny Rogneby har i denna samtidsaktuella skildring hittat en alldeles egen vinkel som ställer läsaren inför moraliska frågor om fördomar, sanning och lögn.

Författare:

Uppläsare:

Format:

Ljudbok
E-bok

Del:

1

Tid ljudbok:

11h 41min

Sidor e-bok:

403

Språk:

Svenska

Utgiven:

2022-09-07

Förlag ljudbok:

Ordfront

ISBN ljudbok:

9789179457280

Förlag e-bok:

Ordfront

ISBN e-bok:

9789179450953

Vad andra tycker

Recensioner av Medlaren -
Ljudbok, E-bok

Super

Carina

Intressant och känns verklighetsförankrad. Läsvärd.

Anna-Lena

Tyckte den var väldigt spännande och bra slut!

Tanja

Förutsägbar handling och inte alls mkt spänning.

Ingrid