Middagsmörker- Charlotte Cederlund

Betyg 3.8
9h 4min
262 Sidor
Idijärvi-trilogin
bookCoverFor

Beskrivning

Idijärvi sameby ligger undangömd i de norrländska skogarna, långt bort från all civilisation. När sextonåriga Áilis pappa dör i cancer tvingas hon flytta dit för att bo tillsammans med sin morfar som hon aldrig tidigare träffat. Välkomnandet blir svalt och Áili känner sig som en främling bland snö och renar. Men så börjar mystiska saker hända i byn, saker som borde vara omöjliga och som bara kan förklaras med den magi som är direkt knuten till Áilis samiska arv. Snart är hon indragen i en flera hundra år gammal konflikt, en konflikt som riskerar att skada de hon bryr sig om. De få som finns kvar.

En välskriven debut av Charlotte Cederlund som bygger en spännande historia som grundar sig i samisk mytologi med inspiration av contemporary fantasy.
Uppläsare:
Format:
Ljudbok, E-bok
Del:

1

Tid ljudbok:
9h 4min
Sidor e-bok:
262
Kategorier:
Språk:
Svenska
Utgiven:
2018-03-14
Förlag ljudbok:
StorySide
ISBN ljudbok:
9789176136270
Förlag e-bok:
Bokförlaget Opal
ISBN e-bok:
9789172998148

© 2016 Storyside (Ljudbok)

© Bokförlaget Opal (E-bok)

Vad andra tycker

Recensioner av Middagsmörker - Ljudbok, E-bok

Trilogin verkar superspännande men uppläsaren låter som en robot och det är svårt att fokusera på storyn Ger det en liten stund till innan jag ger upp och hoppas på nyversion

Khaleesi Wolfe

Underbar berättelse

En berättelse om samer, den samiska identiteten och samisk mytologi i viss mån. Berättelsen fångade mig från första stund och den bjöd på en rejäl åktur. Rekommenderar den varmt. Jag började att lyssna på den men berättaren lät som en robot så då tillängnade jag mig den i skrift.

Harriet