Min far & Kvinnan

- Annie Ernaux

Betyg 4
4h 24min
121 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

2022 års Nobelpristagare i litteratur!

I samband med utgivningen av Åren publicerar Norstedts två av Annie Ernaux tidiga böcker i en klassikerutgåva. Dessa två texter om författarens föräldrar ger en förhistoria till den tid som beskrivs i Åren, författarens egen livsteckning.

Annie Ernaux far dog exakt två månader efter att hon tagit lärarexamen. I Min far närmar hon sig fadern - denna outbildade, hårt arbetande, känslokalla man - och den skam han bar med sig sedan barndomens fattigdom och utsatthet, i ett Frankrike som känns oerhört avlägset, men som faktiskt bara ligger två generationer bort.

Kvinnan är en gripande uppgörelse med mödrar och döttrar, ungdom och åldrande, drömmar och verklighet. När författarens mor dör i alzheimers påbörjar hon en resa bakåt i tiden och för att försöka fånga den riktiga kvinnan, hon som existerade oberoende av dottern.

Författare:

Uppläsare:

Översättare:

Katja Waldén

Format:

E-bok, Ljudbok

Tid ljudbok:

4h 24min

Sidor e-bok:

121

Kategorier:

Språk:

Svenska

Utgiven:

2023-01-12

Förlag ljudbok:

Norstedts

ISBN ljudbok:

9789113129723

Förlag e-bok:

Norstedts

ISBN e-bok:

9789113103563

Vad andra tycker

Recensioner av Min far & Kvinnan - E-bok, Ljudbok

Tycker inte att översättningen var så bra

Harriet

Efter att ha läst « Une femme » var mina förväntningar höga. De infriades inte. Är det språket? Översättningen, märklig ibland, ”mångbarnsfamilj” ”läraren konfirmerar elevernas naglar” osv. Och borde inte läsaren få veta att cervelatkorven är gjord på grishjärna? Intressant ur historisk synvinkel, vad gäller samhällsförändring och den distans som skapas mellan generationer. / mona

Mona

Lite seg

Britta

Bättre än jag trodde

Marita