Min mamma har bara så lätt att bli brun- Lotta Holmgren

Betyg 4.3
8h 4min
bookCoverFor

Beskrivning

Larvik, Norge. 1940. Syskonen Grete och Finn står i sin trädgård när de hör bombplanen. Strax efter tjuter flyglarmet och kort därefter följer explosionen. Efter att den första chocken lagt sig sköljer den hemska insikten över dem - Tyskland har ockuperat Norge. Tillvaron förändras för alla i den lilla staden. I skolan måste de lära sig tyska, jobben är få och allt fler tyska soldater inackorderar sig hos de boende. Livet fortsätter men viljan att få leva fria blir allt större. En tyst kamp mot nazismen tas upp. Grete och Finn tvingas ompröva sina värderingar när de inser hur människorna i byn förändrats - vem kan man egentligen lita på?

I “Min mamma har bara så lätt för att bli brun” får vi följa familjen Ivorsen under de fem åren av tysk ockupation i Norge. Vi får lyssna om den förändrade vardagen som får syskonen att ifrågasätta allt de trodde att de visste om livet. Finns det något hopp om en bättre framtid?

Den spännande kontrasten mellan det stora kriget och den lilla byn driver berättelsen framåt. När du väl börjat lyssna kommer du inte kunna sluta innan du har fått veta hur det har gått för familjen.

Författare:
Format:
Ljudbok
Tid ljudbok:
8h 4min
Kategorier:
Språk:
Svenska
Utgiven:
2021-10-07
Förlag ljudbok:
Bookea
ISBN ljudbok:
9789189373921

© Bookea (Ljudbok)