Min syster är en ängel

Min syster är en ängel

Beskrivning av boken

En vacker presentutgåva av Ulf Starks och Anna Höglunds Augustprisvinnande klassiker.

Ulfs syster dog redan innan hon föddes och nu är hon en ängel. Ingen annan kan se henne, förutom han. Trots det är hon den bästa syster man kan ha, tycker Ulf. Hon är nämligen inte som andra storasystrar som tjatar och alltid vet bäst. Nej, hon är busig, snäll och rolig och beter sig lite som hon vill. En dag bestämmer sig Ulf för att han ska visa sin syster runt i Stureby, så att hon får se hur det är här på jorden. Ulf Stark berättar med humor och ömsint allvar om kärleken till en syster som aldrig fick leva. Anna Höglunds illustrationer är varma och naivistiskt uttrycksfulla.

ULF STARKS (1944–2017) författarskap är mångsidigt och han räknas som en av Sveriges främsta barn- och ungdomsboksförfattare. Hans röst är omisskännlig och han har tilldelats ett stort antal priser både i Sverige och utomlands. Liksom i flera av Ulf Starks böcker utgår han ifrån sin egen barndom och uppväxten i Stureby. Tillsammans med Anna Höglund hade han ett långt och framgångsrikt samarbete.

ANNA HÖGLUND är författare, illustratör och konstnär och tillhör de främsta bland Sveriges bilderboksskapare. Hon har samarbetat med många olika författare och har belönats med en mängd priser, både svenska och utländska. Inte minst har hennes egna böcker nått stora framgångar.

Författare.Ulf Stark

E-bok

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Min syster är en ängel