Min terapi

Min terapi

Beskrivning av boken

Ivar vaknar upp på ett hem. Hans liv har fallit i spillror, så mycket vet han, men vad är det egentligen som har hänt? Han har svårt att minnas. När Överläkaren håller upp ett foto framför honom känner han inte igen sig själv.

Men en efter en träder minnesbilderna fram, till synes löftesrika förmedlare av dolda budskap: Villan där han levde med Ida, källaren (något avgörande hände där), sjukdomen i grannarnas akvarium, sexlekarna, seansen.

Samtidigt existerar en vardag på hemmet: Annifrid med sitt erotiska pillande på Överläkarens stetoskop, Kaleb som ska dö ung och läser tankar, Tore som bränt ut sig som studiomusiker, mattanterna, gruppterapin, det hemliga arkivet.

Finns det ett samband mellan Villan och Hemmet, eller är det bara som Ivar tror? Nu tvingas han försöka sätta ihop sitt livs delar till en helhet och en gång för alla lösa mysteriet med Idas försvinnande.

Min terapi är en roman om det gränsland där olika verkligheter möts. Det är en gåtfull skildring med ett lekfullt allvar och inslag av parodi.

E-bok

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Min terapi