Min vän Björn : och vad han lärde mig om livet- Navid Modiri

Betyg 4.3
8h 25min
219 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

»Jag tror inte det är du som är grejen«, säger jag.
»Det tror inte jag heller«, svarar Björn utan att blinka.
»Du är bara en riktigt bra radio som har lyckats få in en väldigt bra låt. Och låten som spelas tillhör oss alla. Det är därför det är så många som samlas runt dig. För att vi vill höra den där låten som vi tycker så mycket om. Som vi alla känner igen och älskar att dansa till. Som vi egentligen kan hela texten till men av någon anledning har glömt och så fort vi hör den igen så sjunger vi med i vartenda ord.«

När journalisten Navid Modiri av en slump möter buddhistmunken Björn Natthiko Lindeblad uppstår en oväntad vänskap. Tillsammans inleder de ett samtal om livets stora frågor och mysterier: Vad är kärlek? Hur hittar du lugn i en kaotisk värld? Varför är vi så rädda för döden?

Min vän Björn är en hyllning till vänskapen, livet och alla de lärare vi finner längs vägen.

*

Navid Modiri är född 1983 i Iran och uppvuxen i Sverige. Han är poddare, författare och föreläsare, och drev tillsammans med Björn Natthiko Lindebladpodcasten Björn & Navid.

Författare:
Uppläsare:
Format:
Ljudbok, E-bok
Tid ljudbok:
8h 25min
Sidor e-bok:
219
Språk:
Svenska
Utgiven:
2022-11-14
Förlag ljudbok:
Mondial
ISBN ljudbok:
9789180022873
Förlag e-bok:
Mondial
ISBN e-bok:
9789180022866

Vad andra tycker

Recensioner av Min vän Björn : och vad han lärde mig om livet - Ljudbok, E-bok

En otrolig fin och vacker bok om vänskap och snällhet. Önskar att man kände Björn o Navid. Och vist skulle jag iallafall vilja ha en vän som Navid o lära sig av. Liksom han lärt sig av Björn. båda värkar vara väldigt bra människor. 🙏🎈♥️

Hans

Jag tyckte det här var en fin och varm bok om vänskap, men också om andra delar av Navids liv och tankar. Boken utgår tydligt från Navids upplevelse, vilket ju inte är så konstigt. För egen del förstår jag inte riktigt den kritiken som riktats angående detta. Andra halvan av boken grep verkligen tag i mig och jag tyckte också att Navids uppläsning kändes mer äkta och avslappnad där.

Mirja

Har följt både Navid och Björn under några år. Det finns en del som är missnöjda och har åsikter om att detta skulle vara en egoistisk bok skriven av Navid. Själv känner jag den mer som ett komplement av Björns biografi. Är tacksam att få göra om hur Navid gjort en personlig resa genom deras relation till varandra. Jag bär med mig många tänkvärda berättelser från denna bok. Som i de flesta fall, så är uppläsningen bäst av författaren själv. Tack.

Daniel

Wow Navid. Tack! 🙏

Nicolin

Orkade inte lyssna särskilt länge. Kändes som att läsa om en mycket egenkär person bara. Totalt ointressant och jag förstår att Björns familj var emot en sådan bok. Rekommenderas ej.

Carolina

Nej och åter nej. Jag kan ha fel förvisso, men min åsikt är att det här är ett monumentalt egoprojekt, med Navid som huvudperson. Skämskudde. Klarade inte av att lyssna klart på denna pinsamhet

Marika

Väldigt fin berättelse, tänkvärd och skickligt skriven & uppläst. Ville inte att den skulle ta slut.

Malla

Navid….. Så fint att få ta del av er resa ,med all min kärlek till dig och Björn . Tack 🙏🏽

Madeleine

Så fint att få bli inbjuden till Björns och Navids värld. Fin och tankvärd bok.

Anna

Tröttsamt att så pinsamt många meningar började med ”Jag…”, och tyvärr är det känslan som hänger sig kvar; självcentrerat så det förslår.

Lina

Tusen tack Navid , att du delade med dig av din berättelse under alla år med din vän Björn. Det var en glädje att höra dig läsa din bok med all värme lekfullhet glädjesorg älskar boken! Tusen Tack

Agneta

En mycket fin och respektfull berättelse om kär vänskap. ❤️❤️❤️❤️❤️

Ingvor

Fantastiskt fin!

Nina

En av dom finaste böckerna som jag har läst. Tack 🙏💖

Margaretha

Dåligt att inte respektera Elisabets önskemål, att INTE ge ut denna bok.

Anette