Minnen

Minnen

Beskrivning av boken

"Felix stirrade tankfullt framför sig, men med en hastig rörelse rätade han upp sig, som om han velat skaka av sig beklämningen. "Men vad är det här egentligen för resonemang? Jag ska om en kvarts timme presentera mig som friare, och istället för att öva upp mina sällskapstalanger sitter jag här och manar fram gamla dystra minnen. Låtom oss nu lämna dem åt sitt öde!"

Felix har fått permission för att återvända hem, där ska han blir återintroducerad för sin kusin Stefanie, som han inte träffat sedan de båda var barn. Efter att Stefanies bror mött en våldsam död är familjens gods utan manlig arvinge, och Stefanies far försöker rädda godset och förmögenheten åt dottern. Hans plan är enkel: om Stefanie gifter sig med Felix så kan godset stanna inom familjen och hon får en ljus framtid. Men kan kärlek blomstra i ett så hastigt och kallt kalkylerat äktenskap?

Bakom pseudonymen E. Werner finns den tyska författaren Elisabeth Bürstenbinder (1838-1918). Werners böcker fick stor spridning i sin samtid, och älskades av läsare i hennes egen tid, men även i vår.

Författare.E. Werner

Vad andra tycker

Recensioner av Minnen

För få betyg just nu