Miss Peregrines hem för besynnerliga barn- Ransom Riggs

Betyg 4.3
9h 44min
301 Sidor
Miss Peregrine
bookCoverFor

Beskrivning

En ödslig ö. Ett övergivet barnhem. Och en samling märkliga fotografier.

Sextonårige Jacob tror inte längre på de historier hans farfar brukade berätta för honom. Skrönorna om barnen med märkliga förmågor är bedrägliga minnen från hans farfars barndom, och samlingen med sepiatonade fotografier är såklart bara ett av farfars alla påhitt. Men omständigheterna kring farfaderns död tar Jacob till en avlägsen ö utanför Wales kust och till de fallfärdiga ruinerna av Miss Peregrines hem för underliga barn.

Bland dess övergivna rum och ekande korridorer kan Jacob inte motstå en djupdykning i sin farfars förflutna och snart inser han att barnen i huset kan ha funnits i verkligheten. Att de måste ha varit mer än bara märkliga - kanske till och med farliga - och att de inte skeppades iväg till en enslig ö helt utan anledning. Men framförallt står det klart: De underliga barnen kan fortfarande vara vid liv.

De femtiotalet högst egendomliga vintagefotografier som finns insprängda i texten ger en extra kuslig dimension till berättelsen och gör Miss Peregrines hem för besynnerliga barn till en nervkittlande skräcksaga som kryper in under skinnet och stannar där - länge.
Författare:
Uppläsare:
Format:
Ljudbok, E-bok
Del:

1

Tid ljudbok:
9h 44min
Sidor e-bok:
301
Språk:
Svenska
Utgiven:
2017-10-20
Förlag ljudbok:
Rabén & Sjögren
ISBN ljudbok:
9789129705416
Förlag e-bok:
Rabén & Sjögren
ISBN e-bok:
9789129716368

© Rabén & Sjögren (Ljudbok)

© Rabén & Sjögren (E-bok)

Vad andra tycker

Recensioner av Miss Peregrines hem för besynnerliga barn - Ljudbok, E-bok

Bra bok

Super spännande bok om man bara låter en lysan på den ett tag

Cesilia

👍🏻

👍🏻

Mathias