Moderspassion

Betyg 4
15h 56min
450 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning av boken

När höststormarna drar in över Arvika och regnet vräker ner tar några människor sin tillflykt till vägkrogen Sallys Café & Restaurant för att rädda sig undan det stigande vattnet och de hårda vindarna. Under några sena timmar strålar deras öden samman och i skuggan av ovädersnatten får vi deras livsberättelser.

I centrum står vägkrogens ägarinna, Minna, som förträngt sin tonårsdotters självmord så till den grad att hon tror att dottern fortfarande lever. Här finns också den ordkarge Tyrone från räddningstjänsten, det förorättade restaurangbiträdet Anette, Ritva från lokalpressen, Marguerite, en smått alkoholiserad före detta Dramatenskådespelerska, och så hennes man, den arrogante ekonomiprofessorn Henrik.

Moderspassion är en berättelse om det värsta som kan hända i en människas liv, nämligen att förlora ett barn. Det är en berättelse om föräldraskap, och särskilt moderskap, om att förtränga och vägra se, om att bära generationers skuld och skam, men också om vår längtan efter att höra till.

Författare:

Format:

Ljudbok
E-bok

Tid ljudbok:

15h 56min

Sidor e-bok:

450

Språk:

Svenska

Utgiven:

2011-08-01

Förlag ljudbok:

Bonnier Audio

ISBN ljudbok:

9789173485609

Förlag e-bok:

Brombergs Bokförlag

ISBN e-bok:

9789173372961

Vad andra tycker

Recensioner av Moderspassion -
Ljudbok, E-bok

Så bra bok, men uppläsare stundom viskade och stundom skrek?

Carin

Avslutade boken efter ca 6 tim. Föll mig inte alls i smaken. Uppläsningen alldeles för teatralisk och handlingen rörig. Synd för jag har uppskattat andra böcker av Majgull Axelsson.

Kristina