Mora Stenar

- Ulf Broberg, Peter Lundström

Betyg 3.8
4h 21min
124 Sidor
Uppsala-serien
bookCoverFor

Beskrivning

Mora Stenar är den åttonde boken om poliserna på rikskriminalen, Säpo och Uppsalapolisen. Även om de tre första böckerna Iskallt Våld, Ondskans Väg och Rättarens Tid sammantaget berättar en avslutad historia, kan man säga att berättelsen fortsätter i Mannen från Tenhult, Brytpunkt Uppsala, ICE, Bödelns leende och nu i Mora Stenar, på det sättet att det i stor utsträckning är samma poliskollektiv som figurerar och kanske ibland samma kriminella som skymtar i bakgrunden.

Mora Stenar är en rastplats på E4 in mot Uppsala söderifrån. Namnet kommer sig av ett närbeläget minnesmärke efter den tid då svenska kungar kröntes på just Mora Stenar.

Romanen handlar om stölder från lastbilar, en brottslighet som är kopplad till betydligt grövre brottslighet. En annan kriminalitet som drabbat samhället de senaste åren, är brott som begås av papperslösa, ensamkommande flyktingar.

I romanen försöker författarna bena ut vad det kan handla om. Flyktingar som redan från ankomsten till Sverige vet att de inte kommer att få stanna och som därför kanske inte har så mycket att förlora.
Uppläsare:
Format:
Ljudbok, E-bok
Tid ljudbok:
4h 21min
Sidor e-bok:
124
Språk:
Svenska
Utgiven:
2018-08-13
Förlag ljudbok:
Word Audio Publishing
ISBN ljudbok:
9789178291212
Förlag e-bok:
Word Audio Publishing
ISBN e-bok:
9789178291229

© Word Audio Publishing (Ljudbok)

© Word Audio Publishing (E-bok)