Mord i sikte

Mord i sikte

Beskrivning av boken

Den förnäma adelsfamiljen Gyrth har vänt sin ende son ryggen strax innan hans tjugofemårsdag, då han enligt familjetraditionen skulle invigts i familjens stora hemlighet i det igenbommade tornrummet.

Unge Gyrth duger inte mycket till utanför familjegodsets skyddande murar och han förvandlas till lodis och uteliggare. Men han har tur, för han blir kidnappad av ingen mindre än detektiv Albert Campion, som fått veta att familjen Gyrth kommer att råka mycket illa ut om de inte lyckas stoppa ett sällskap högt uppsatta och förmögna personer med specialitet att förvärva stulna, ovärdeliga konstföremål till sina privata samlingar.

Tillsammans med den lite udda detektiven Campion och dennes tvivelaktige men trogne betjänt Lugg, bilar unge Gyrth ner till det stora familjegodset i Suffolk. Där upptäcker de att en planerad stöld av en tusenårig klenod som familjen fått i uppdrag att av kungafamiljen att förvalta, snart förvandlas till en ohygglig och kuslig mordhistoria…

Agatha Christie, Margery Allingham, Ngaio Marsh och Dorothy Sayers anses vara några av de ursprungliga Queens of Crime. De fyra deckardrottningarna uppfann den moderna deckargenren och har lästs världen över. Storytel är stolta över att presentera några av deras mest kända verk med ljudboksdrottningen Katarina Ewerlöf som uppläsare.

De här är de ultimata mysdeckarna, så kryp upp i soffan med en kopp te och njut!

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Mord i sikte