Mord klockan fem
  
Dela boken    
Ett par märkliga dödsfall inträffade på studenthemmet på Hickory Road. Namnet fick Poirot att tänka på den gamla barnkammarramsan:
Klockan slog fem
Musen sprang hem
Hickory dickory dock
Men förutom det var det en hel del som var underligt med fallet. Det hade försvunnit en massa föremål från hemmet: en ryggsäck, en kokbok, en diamantring, ett stetoskop, en puderdosa, ett par byxor, en sko, några glödlampor och en burk borsyrepulver …
Hercule Poirot var tvungen att använda sin skarpa och metodiska intelligens för att finna sambandet mellan föremålen och de mystiska dödsfallen på Hickory Road … Agatha Christie (1890-1976) var en brittisk deckarförfattare och världens bäst säljande författare efter Shakespeare med över 4 miljarder böcker sålda på engelska och andra språk. Mest känd är hon för detektiven Hercule Poirot. Tillsammans med Arthur Conan Doyle är hon den som har format deckargenren mest. - Translation entitled ”Mord klockan fem" © 1966 Agatha Christie Limited. All rights reserved. "Hickory Dickory Dock" © 1955 John Mallowan and Peter Mallowan. All rights reserved. AGATHA CHRISTIE ® POIROT ® are registered trademarks of Agatha Christie Limited in the UK and/or elsewhere. All rights reserved.
Visa mer