Mord på 31:a våningen

Mord på 31:a våningen

Beskrivning av boken

Mord på 31:a våningen är den första boken om kommissarie Jensen, en polisofficer i en framtid som kanske inte är så långt borta som man kan förledas att tro.

Kommissarie Jensen kallas till ett förlagshus dit hela landets publicistiska makt är koncentrerad. Enligt ett anonymt brev har en tidsinställd bomb placerats i byggnaden. Trots att de mäktiga företagsledarna är negativt inställda låter Jensen utrymma byggnaden. Ingen bomb exploderar.

Genom högste polischefen får Jensen i uppdrag att diskret utreda fallet och gripa den skyldige. I takt med att undersökningen blottlägger obehagliga hemligheter hos den växande listan av misstänkta, inser Jensen att han har börjat skönja konturerna på en tragisk historia med både förräderi och död. En historia i vilken han själv spelar en central roll. Lika skrämmande är de inblickar han får i den mäktiga förlagskoncernen. Företagets tidningar arbetar systematiskt för att släta ut kantigheterna i samhället, att likrikta människorna och invagga dem i falsk trygghet och självbelåtenhet.

Mord på 31:a våningen är en isande effektiv thriller mot en social bakgrund, som utan att vara orealistisk har drag av en mardröm.

Per Wahlöö föddes 1926 och var i grunden journalist. Utöver sina egna böcker skrev han tillsammans med sin hustru Maj Sjöwall tio romaner om ett brott - de älskade och kritikerrosade böckerna om kommissarie Martin Beck. Per Wahlöö dog 1975 - men hans böcker lever vidare.

E-bok

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Mord på 31:a våningen