Mord i Venedig

Mord i Venedig

Beskrivning av boken

Det är Halloween och festligheterna är i full gång. Deckarförfattaren Ariadne Oliver är på plats, och det är även en trettonårig flicka som närmar sig författaren med en bisarr historia. Hon hävdar att hon bevittnat ett mord som barn – men hon var för ung för att förstå vad det var hon såg. Det är först på senare tid hon har börjat inse vad det var hon sett, men när ingen tror henne lämnar hon festen i raseri. Men bara timmar senare hittas flickan död.

Oliver tar kontakt med den världsberömda detektiven Hercule Poirot för att lösa mysteriet. Detta blir upptakten på en kuslig och ruskigt intelligent gåta, som bara Poirot kan lösa.

”Mord i Venedig” (tidigare utgiven som ”Mord på Allhelgonadagen”) är en klassisk pusseldeckare från Agatha Christie med hennes oefterhärmliga känsla för blodiga intriger i överklassen.

Nu som storfilm med Kenneth Branagh som Hercule Poirot!

Agatha Christie (1890-1976) var en brittisk deckarförfattare och en av världens bäst säljande författare med över 4 miljarder sålda böcker. Mest känd är hon för detektiven Hercule Poirot. Tillsammans med Arthur Conan Doyle är hon den som har format deckargenren mest genom tiderna.

Vad andra tycker

Recensioner av Mord i Venedig