Mördaren i Folkhemmet

- Ebervall & Samuelson

Betyg 4.5
16h 16min
413 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

En sen decembereftermiddag 1939 rövas tioåriga Gerd bort i centrala Stockholm. Alla svenskar sitter vid sina radioapparater och hör efterlysningen och läser senare om det fasansfulla fyndet av hennes skändade kropp. Slaget mot det trygga folkhemmet Sverige är hårt och tidningsskriverierna om händelsen övertrumfar krigs­rubrikerna. Det dånar i folkdjupet. Polisen måste hitta mördaren.

Vittnen kan berätta om en mörkhårig man och en svart bil. Slumpen vill att den kände idrottslegenden Olle Möller svarar exakt mot de få ledtrådar polisen har. Olle, som är en bekymmersfri typ och glad i kvinnor, svarar dumt på polisens frågor. Men är han verkligen en barnamördare?

Mordet på Gerd blir Olle Möllers öde och förföljer ho­nom hela livet. På femtiotalet sker ytterligare två otäcka mord: femåriga Kerstin från Stockholm och tvåbarns­mamman Rut Lind från Fjugesta mördas med några års mellanrum. Polisen – ivrigt påhejad av en enig press och folkopinion – är övertygad: Möller är skyldig igen!

När Olle Möller 1959 åtalas för mordet på Rut blir det Sveriges största mordrättegång genom tiderna. Dag ut och dag in toppar Fjugestamordet löpsedlarna och ”mördaren Möller” är Sveriges mest hatade man.

Olle själv nekade i sten fram till sin dödsdag.

Uppläsare:

Format:

Ljudbok, E-bok

Tid ljudbok:

16h 16min

Sidor e-bok:

413

Språk:

Svenska

Utgiven:

2012-09-19

Förlag ljudbok:

Piratförlaget

ISBN ljudbok:

9789164232908

Förlag e-bok:

Piratförlaget

ISBN e-bok:

9789164241870

Vad andra tycker

Recensioner av Mördaren i Folkhemmet - Ljudbok, E-bok

Tja 🤔

Åsa

Bästa bok jag läst, minns mycket väl händelsen i Fjugesta då jag var 12 år och bodde i trakten

Birgitta

Mycket intressant, man blir mycket upprörd och berörd.

Anita

Mycket bra bok!

Annika