Mordbranden

Mordbranden

Beskrivning av boken

Skolans rektor försöker tysta ner en skandal på skolan! Det får vännerna Hugo, Maryam och Johanna erfara när deras nättidning "Scoopet" plötsligt stängs ner efter att de rapporterat om omfattande mobbing på skolan. Det verkar som att rektorn bara vill att skoltidningen skriver om sådant som är bra på skolan. Plötsligt står de utan ansvarig utgivare, och blir tvungna att fundera över vad det innebär att vara beroende av någon. Det får ju inte påverka deras rapportering. Men vännerna låter sig inte stoppas. De får kontakt med den prisbelönta journalisten Katja Ritter som låter dem låna både hennes skrivarstuga och hennes blogg. Men då händer en katastrof. Skrivarstugan brinner ner till grunden! Och branden verkar vara anlagd …

Martin Widmark och Erik Fichtelius skapar tillsammans en ny ljudboks-serie med fokus på ungas rätt att granska och påverka sin omvärld. Häng med när en grupp 11-åringar startar en egen nättidning, som får konsekvenser de aldrig kunnat ana. En bok att prata om, och inspireras av, för alla som gillar att skriva och skapa egna berättelser!

Den ständigt lika kreative och nyfikne Martin Widmark (LasseMajas detektivbyrå) har teamat ihop sig med Erik Fichtelius (journalist). Tillsammans har de tagit initiativ till ett projekt som riktat till mellanstadielyssnaren tar upp vad journalistik är, hur du kan påverka och granska din omvärld och hur du förhåller dig till källkritik. En bok att sträcklyssna till och inspireras av!

LjudbokE-bok

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Mordbranden