Mordet i Äppelviken

- Jan Olsson, Reine Nelson

Betyg 3.9
7h 44min
Polisen och advokaten
bookCoverFor

Beskrivning

Lugnet i fashionabla Äppelviken bryts när ett äldre par blir mördade i sitt hem mitt på ljusa dagen tillsammans med sin dotter och barnbarn. Polisutredningen visar snart på sprickor i den exklusiva idyllen och fram skymtar en organiserad kriminalitet av en omfattning som kriminalkommissarie Conrad Viklund aldrig tidigare stött på. Under flykten från brottsplatsen kör mördarna dessutom ihjäl en liten pojke som är ute med sin mamma. Detta för med sig oanade konsekvenser. Såväl för Conrad Viklund och hans utredare, som för mördarna.

Författaren Jan Olsson har varit verksam som polis i över 50 år, både inom tekniska roteln i Stockholm och som kommissarie på rikskrim. Han har arbetat med utredningen om lasermannen John Ausonius och mordet på Catrin da Costa. Han har även arbetat med fallet Quick, vilken han lämnade mot bakgrund av den inriktning utredningen tog. Han har även varit chef för polisens s.k. gärningsmannaprofilgrupp.
Författaren Reine Nelson har varit verksam som advokat i över 40 år med inriktning på brottmål och konkurser. Han har haft uppdrag som försvarare i bl.a. gängrelaterade brott, rättegången mot Mille Markovic och omskrivna s.k. cold case-mord.
Plattformen för författarskapet i serien ”Polisen och advokaten” är, att med utgångspunkt från mångåriga erfarenheter och kunskaper, berätta om brottens mörker och olika skepnader genom beskrivningar av dessa från rättsapparatens olika sidor.

Format:
Ljudbok
Del:

2

Tid ljudbok:
7h 44min
Kategorier:
Språk:
Svenska
Utgiven:
2019-06-25
Förlag ljudbok:
Lind & Co
ISBN ljudbok:
9789178611607

© Lind & Co (Ljudbok)