Morgon i Jenin

Morgon i Jenin

Beskrivning av boken

Amal Abulheja är på besök i sin barndoms Jenin på Västbanken tillsammans med sin dotter Sara då Israel oväntat gör en räd in i det palestinska flyktinglägret. När stora delar av lägret jämnas med marken kastas Amal tillbaka in i det förflutna, till 1967 och tiden för sexdagarskriget, då hennes egen far dödades, hennes bror gick under jorden och hennes mor långsamt slöt sig inom sig av sorg.

Detta är Amals dramatiska berättelse om den palestinska släkten Abulhejas skiftande levnadsöden och en hyllning till den besynnerligt starka, men ordlösa, kärlek som får släkten att hålla ihop under fyra generationer trots svåra förluster och umbäranden. Det är även en skildring av en av vår tids mest svårbearbetade politiska konflikter, och visar på varje människas behov av ett hemland, sammanhang och trygghet.

Susan Abulhawa föddes i Kuwait av palestinska föräldrar på flykt från Israel efter sexdagarskriget 1967, men bor sedan tonåren i USA. Morgon i Jenin blev Susan Abulhawas stora internationella genombrott och romanen är översatt till ett tjugotal språk.

LjudbokE-bok

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Morgon i Jenin