Morgon i Jenin- Susan Abulhawa

Betyg 4.3
12h 42min
337 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Amal Abulheja är på besök i sin barndoms Jenin på Västbanken tillsammans med sin dotter Sara då Israel oväntat gör en räd in i det palestinska flyktinglägret. När stora delar av lägret jämnas med marken kastas Amal tillbaka in i det förflutna, till 1967 och tiden för sexdagarskriget, då hennes egen far dödades, hennes bror gick under jorden och hennes mor långsamt slöt sig inom sig av sorg.

Detta är Amals dramatiska berättelse om den palestinska släkten Abulhejas skiftande levnadsöden och en hyllning till den besynnerligt starka, men ordlösa, kärlek som får släkten att hålla ihop under fyra generationer trots svåra förluster och umbäranden. Det är även en skildring av en av vår tids mest svårbearbetade politiska konflikter, och visar på varje människas behov av ett hemland, sammanhang och trygghet.

Susan Abulhawa föddes i Kuwait av palestinska föräldrar på flykt från Israel efter sexdagarskriget 1967, men bor sedan tonåren i USA. Morgon i Jenin blev Susan Abulhawas stora internationella genombrott och romanen är översatt till ett tjugotal språk.

Författare:

Uppläsare:

Översättare:

Niclas Nilsson

Format:

E-bok, Ljudbok

Tid ljudbok:

12h 42min

Sidor e-bok:

337

Språk:

Svenska

Utgiven:

2019-03-13

Förlag ljudbok:

Norstedts

ISBN ljudbok:

9789113092096

Förlag e-bok:

Norstedts

ISBN e-bok:

9789113066110

© Norstedts (Ljudbok)

© Norstedts (E-bok)

Vad andra tycker

Recensioner av Morgon i Jenin - E-bok, Ljudbok

En ljuvligt vacker och sorglig bok om kärlek och de stackars palestinierna. Samhällsvetenskaplig men inte politisk. Brutal men aldrig osmaklig.

Sabina

Kunde inte sluta

En riktigt bra bok fängslande och lärorikt

Malin