Morgonstjärnan

- Karl Ove Knausgård

Betyg 3.9
22h 12min
679 Sidor
Morgonstjärnan
bookCoverFor

Beskrivning

Med sitt rika persongalleri och en handling som spänner över vardagligheter och stora kosmiska sammanhang är Morgonstjärnan ett storverk av en av Europas riktigt stora berättare.

Det är sent i augusti, sommarledighetens sista skälvande dagar. Litteraturprofessor Arne och konstnären Tove befinner sig på Sørlandet tillsammans med sina barn. Vännen Egil bor i ett hus alldeles i närheten, prästen Kathrine är på väg hem från ett seminarium, fritidsledaren Emil repar med sitt band, journalisten Jostein är ute på stan och hans flickvän Turid jobbar natt på sjukhuset. Över var och en av dem dyker det plötsligt upp en jättelik stjärna på himlavalvet. Inte ens astronomerna har ord för att förklara vad det är som sker.

Är det ett stjärnfall? Men varför har då ingen sett stjärnan tidigare? Har den precis uppstått ur intet?

Med tiden lägger sig nyhetsvärdet och livet återgår till så som det var innan stjärnan syntes. Ändå är något förändrat i grunden. Allt märkligare saker tycks ske som påverkar människornas tillvaro på ett oanat sätt.

Morgonstjärnan är en roman om det vi inte förstår, det vi inte vet att namnge och aldrig tidigare har mött. Den handlar om det stora dramat sett genom livets begränsade lins. Men mer än något annat är det en roman om vad som sker när de mörka krafterna i världen får löpa amok.

Översättare:

Staffan Söderblom

Format:

E-bok, Ljudbok

Del:

1

Tid ljudbok:

22h 12min

Sidor e-bok:

679

Kategorier:

Språk:

Svenska

Utgiven:

2022-03-24

Förlag ljudbok:

Norstedts

ISBN ljudbok:

9789113107752

Förlag e-bok:

Norstedts

ISBN e-bok:

9789113105222

Vad andra tycker

Recensioner av Morgonstjärnan - E-bok, Ljudbok

LuDet k ju ju t ni ull nerringd

valter

Bra!

Karin

Bortkastad tid!!! Förstår inte varför Knausgård prisas. Lämnar bara äckel och irritation efter sig!

Maria Westerberg

Lite jobbigt att hålla koll på alla medverkande

Oyvind