Mörkertal- Arne Dahl

Betyg 3.9
12h 16min
367 Sidor
A-gruppen
bookCoverFor

Beskrivning

Det är juni och sommaren har just börjat ge sig till känna. En sjundeklass från Stockholm är på klassresa i de djupa ångermanländska skogarna. När en av fjortonåringarna plötsligt försvinner är det lite för många oroväckande omständigheter för att inte A-gruppen, rikskriminalpolisens speciella enhet för våldsbrott av internationell art, ska tillkallas. Mystiska baltiskregistrerade bilar har rört sig i trakten, det finns pedofiler i närheten, och dessutom tycks flickan själv, Emily, bära på en del mörka hemligheter.

Samtidigt som Sara Svenhagen, Lena Lindberg och Gunnar Nyberg från A-gruppen ger sig upp till Ångermanland för att ta sig an försvinnandet händer det saker i Stockholm. En hantverkare gör ett häpnadsväckande fynd i en grop i Gamla stan och försvinner sedan spårlöst. Bengt Åkesson vid Stockholmspolisen, som just har inlett ett förhållande med Kerstin Holm, A-gruppens operativa chef, tar efter en säregen utpressning sig an mysteriet. Själv tvingas Kerstin Holm ge sig in i närkamp med den försvunna Emilys mamma. Det blir hårdföra förhör där Kerstin måste använda hela sitt förhörstekniska artilleri.

Och till slut visar sig allting hänga ihop. I takt med att Emilys sanna karaktär friläggs blottas också ett nätverk av mänskliga perversioner som sträcker sig både ner i historiens djup och ut i världen.

"Mörkertal" är den åttonde självstående delen i Arne Dahls kriminalserie om A-gruppen.

Författare:

Uppläsare:

Format:

Ljudbok, E-bok

Serie:

Del:

8

Tid ljudbok:

12h 16min

Sidor e-bok:

367

Kategorier:

Språk:

Svenska

Utgiven:

2007-09-21

Förlag ljudbok:

Bonnier Audio

ISBN ljudbok:

9789173480345

Förlag e-bok:

Albert Bonniers förlag

ISBN e-bok:

9789100128906

Vad andra tycker

Recensioner av Mörkertal - Ljudbok, E-bok

Bra bok och en bra uppläsare.

Per