Mörkläggning

Mörkläggning

Beskrivning av boken

Berlin, december 1939. Kriget har inletts, huvudstaden är täckt av snö och människorna är allt ängsligare. En före detta filmstjärna hittas mördad vid järnvägen och kriminalinspektör Schenke skickas till mordplatsen av Gestapo. Schenke har inte råd att göra ett enda misstag då hans överordnade redan är skeptiskt inställda till hans vägran att gå med i Nazistpartiet. I Tyskland är priset för illojalitet lika med döden.

Upptäckten av ett andra offer bekräftar det han redan anat. Mördaren han letar efter använder mörkläggningen i huvudstaden som skydd för sina attacker mot kvinnor och tycks inte ha några planer på att sluta. Schenke måste avslöja sanningen innan fler oskyldiga faller offer. När utredningen tar honom allt närmare makteliten inser han att faran lurar överallt och att de olika falangerna i Tredje riket kan vara lika dödliga som en mördare som förföljer sina offer på gatorna . . .
Simon Scarrow har gjort sig ett namn genom sin Silverörnserie. Nu kastar han sig rakt in i andra världskrigets maktcentrum, till en värld som upprätthålls av förtryck och rädsla. Där man förväntas se genom fingrarna när de som bestämmer gör fel och där hög moral är en svaghet snarare än en tillgång. Ett samhälle där man allt som oftast gör bäst i att se sig över axeln.

Vad andra tycker

Recensioner av Mörkläggning