Mörkläggning- Simon Scarrow

Betyg 4.1
15h 45min
498 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Berlin, december 1939. Kriget har inletts, huvudstaden är täckt av snö och människorna är allt ängsligare. En före detta filmstjärna hittas mördad vid järnvägen och kriminalinspektör Schenke skickas till mordplatsen av Gestapo. Schenke har inte råd att göra ett enda misstag då hans överordnade redan är skeptiskt inställda till hans vägran att gå med i Nazistpartiet. I Tyskland är priset för illojalitet lika med döden.
Upptäckten av ett andra offer bekräftar det han redan anat. Mördaren han letar efter använder mörkläggningen i huvudstaden som skydd för sina attacker mot kvinnor och tycks inte ha några planer på att sluta. Schenke måste avslöja sanningen innan fler oskyldiga faller offer. När utredningen tar honom allt närmare makteliten inser han att faran lurar överallt och att de olika falangerna i Tredje riket kan vara lika dödliga som en mördare som förföljer sina offer på gatorna . . .
Simon Scarrow har gjort sig ett namn genom sin Silverörnserie. Nu kastar han sig rakt in i andra världskrigets maktcentrum, till en värld som upprätthålls av förtryck och rädsla. Där man förväntas se genom fingrarna när de som bestämmer gör fel och där hög moral är en svaghet snarare än en tillgång. Ett samhälle där man allt som oftast gör bäst i att se sig över axeln.

Författare:
Uppläsare:
Översättare:
Mia Gahne
Format:
Ljudbok, E-bok
Tid ljudbok:
15h 45min
Sidor e-bok:
498
Språk:
Svenska
Utgiven:
2021-11-10
Förlag ljudbok:
Historiska Media
ISBN ljudbok:
9789177897569
Förlag e-bok:
Historiska Media
ISBN e-bok:
9789177897552

© Historiska Media (Ljudbok)

© Historiska Media (E-bok)

Vad andra tycker

Recensioner av Mörkläggning - Ljudbok, E-bok

Inte långt från Silverörnserien, bra! Lågmäld och fin uppläsning.

Marcus Mattsson

Så bra och spännande!

Pekka Saarinen

Utan all djupdykning i nazismens ideologier och organisation, hade boken kunnat vara riktigt bra.

Janne Irehjelm

Intressant

Inttessant och tankeväckande, speciellt efterordet. I övrigt en kriminalroman som ger en suggestiv miljöskildring.

Viktoria

Vilken bok!

Simon scarrow skriver så att man får en sån inlevelse att man är med i boken. Samma som man fick med Macro och Cato i Silverörnserien. Rekommenderar boken. /Anders

Anders

mörkt

bra inläst

Charlotte