Mörkt vatten

- Joyce Carol Oates

Betyg 3.7
3h 19min
102 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

”Kommer jag att dö nu? – så här?"

Senatorn. Den unga kvinnan. Fjärde juli-firandet på ön. Bilfärden i skymningen. Olyckan. Drunkningsdöden. Låter det bekant? Tankarna dras, utan namns nämnande, osökt till Chappaquiddick år 1969. En djupt tragisk händelse i USA:s moderna historia.

Men i Joyce Carol Oates kortroman Mörkt vatten är handlingen förlagd till 1991 och den som kommer till tals är offret för skeendet. Flickan vars känslor, smärta och tankar ingen känner. Hon som när bilen bryter igenom skyddsräcket och störtar ner i det svarta vattnet är alltför chockad för att ens skrika. Lämnad ensam, fastklämd och flämtande efter luft. Alldeles för ung för att dö. Om sin farliga dragning till den framgångsrike äldre mannen som hon känt bara några timmar, om sårbarhet och drömmar, om sitt korta liv och svåra död berättar hon själv på ett gastkramande sätt medan vattnet fortsätter att strömma in.

Författare:

Uppläsare:

Översättare:

Kerstin GustafssonUlla Danielsson

Format:

Ljudbok, E-bok

Tid ljudbok:

3h 19min

Sidor e-bok:

102

Språk:

Svenska

Utgiven:

2007-09-21

Förlag ljudbok:

Bonnier Audio

ISBN ljudbok:

9789173481595

Förlag e-bok:

Albert Bonniers förlag

ISBN e-bok:

9789100149819

Vad andra tycker

Recensioner av Mörkt vatten - Ljudbok, E-bok

Djupt gripande!

Ilse

Jisses vad annorlunda och bra boken är för Joyce har skrivit om dödsögonblicket men även händelseförloppet före.

Magda

Fängslande, välskriven!

Hade svårt att lägga boken ifrån mig. Relativt kort, så plöjde den snabbt. Historien är en tolkning av en verklig händelse. Fängslande i sig, här har det blivit en välskriven berättelse, skildring av de inblandade och om hur olyckan gick till.

Jenny