Mr Tourette och draken

Mr Tourette och draken

Beskrivning av boken

Pelle Sandstrak ska precis genomgå en hjärnoperation på Karolinska sjukhuset i Stockholm för att äntligen bli av med de tvångshandlingar han lidit av hela livet. Men strax innan han blir nedsövd får Pelle ett av sina tics, han tar tag i kirurgens näsa och vrider om för att i nästa ögonblick göra en kullerbytta. Den store, välkände hjärnkirurgen - som är misstänkt lik John Cleese i Pelles ögon - ser en odefinierbar kreativitet hos sin svårt sjuke patient och beslutar sig för att vänta med operationen. Det blir Pelles räddning.

I storsäljande debutboken Mr Tourette och jag (2008) gav Pelle Sandstrak oss en inblick i ett liv som sedan barndomen präglats av avancerade tvångsritualer och tics. Som vuxen hamnade han i missbruk och hemlöshet. Vändpunkten kom när han på radio hörde talas om tourettes syndrom och bestämde sig för att söka hjälp.

Mr Tourette och draken tar vid där första boken slutade och skildrar Pelles snåriga resa från ett liv i utanförskap till att idag vara så normal han vill vara. Med humor, värme och berättarglädje skildrar Pelle Sandstrak sin häpnadsväckande resa genom den svenska sjukvården, en resa som präglas av absurda situationer och livsavgörande slumpartade möten. Han skriver om alla de människor som gjorde hans tillfrisknande möjligt; empatiska socialsekreterare, excentriska professorer och en galen begravningsentreprenör. Det är en oförglömlig true story med ett happy end.

E-bok

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Mr Tourette och draken