Mrs Dalloway- Virginia Woolf

Betyg 3.3
8h 47min
226 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

"Mrs Dalloway sade att hon skulle köpa blommorna själv." Med denna berömda mening inleds romanen, som utspelar sig en vanlig sommardag i London i juni 1923, när Clarissa Dalloway förbereder inför en fest på kvällen. Under dagen händer olika saker som leder till reflektioner och associationer kring tidigare händelser. Hennes man är till hennes förtret inbjuden till lunch utan henne hos Lady Bruton, vars livliga luncher är välkända i de finare kretsarna. Hennes ungdomsförälskelse Peter Welsh, som precis har återvänt från Indien, kommer på besök och väcker minnen till liv från ett avlägset förflutet och hon spekulerar i om hon gjorde rätt val en gång i tiden, när hon valde mellan honom och sin nuvarande man. Hon minns också sin virila ungdomsvän Sally Seton, som hon hade en vänskap med som gränsade till en förälskelse. Har hon valt rätt liv eller har hon helt enkelt vissnat bort i en trivial borgerlig tillvaro? Vad denna roman inte har i yttre drama, har den i inre rikedom.

Mrs Dalloway är ett av de viktigaste litterära verken från 1900-talet. Boken filmatiserades 1996 med Vanessa Redgrave i huvudrollen och 2002 blev den relaterade romanen The Hours av Michael Cunningham, om tre kvinnor från olika generationer som påverkas av Mrs Dalloway, filmatiserad med Nicole Kidman som Virginia Woolf.

"Mrs Dalloway … innehåller några av de vackraste, svåraste, skarpaste och mest egensinniga meningar, som någonsin har skrivits på engelska … Det är ett av de mest gripande, revolutionära konstverk från 1900-talet." – Michael Cunningham, författare till The Hours
Författare:
Uppläsare:
Översättare:
Sonja BergvallElse Lundgren
Format:
E-bok, Ljudbok
Tid ljudbok:
8h 47min
Sidor e-bok:
226
Kategorier:
Språk:
Svenska
Utgiven:
2016-02-12
Förlag ljudbok:
Viatone
ISBN ljudbok:
9788771830521
Förlag e-bok:
Albert Bonniers förlag
ISBN e-bok:
9789100153991

Vad andra tycker

Recensioner av Mrs Dalloway - E-bok, Ljudbok

Måste lyssna 2 ggr för att lägga bättre på minnet alla finesser i texten. Utmärk beskrivning av den tidens några människotyper.

Christine

Boken fångar mig inte

Inte en bok jag skulle rekommendera. Kass handling.

Emma

Boken var mycket intressant och känslosam, kunde vara lite långtråkig i tid och otid. Det var spännande att följa de olika relationerna och ett mkt bra slut!

Eva