Näckrosdammen- Annika Thor

Betyg 4.6
5h 8min
143 Sidor
Steffi och Nelli
bookCoverFor

Beskrivning

Flyktingflickan Steffi ser fram emot att börja i läroverket i Göteborg och att få nya vänner.

Där ska hon bo inackorderad hos familjen Söderberg, som varit sommargäster på ön och lovat att ta sig an Steffi. Steffi har också blivit förälskad i artonårige Sven, sonen i familjen. Steffi känner sig utanför. Hon vet att hon bara är en inackordering, men hon lider ändå av den distans som föräldrarna Söderberg lägger mellan henne och familjen. Bara Sven reagerar på orättvisorna. Varför får inte Steffi äta med resten av familjen?

I skolan får Steffi höra att hennes wienertyska inte duger. Bara riktigt tyska – sådan man talar i Berlin – duger. Sven låter Steffi förstå att det bland lärarna finns några som sympatiserar med Nazityskland.

Brevväxlingen med föräldrarna fortsätter och Steffi förstår att deras situation är mycket svår. Förhoppningen att familjen ska återförenas i Amerika blir allt svagare.

I böckerna om Steffi och Nelli skildras systrarnas livsöden – skolgång, vänskap, förälskelse, mognad – i skuggan av kriget, gripande, men osentimentalt.

Näckrosdammen är fortsättningen på En ö i havet och följs av Havets djup och Öppet hav.

Författare:
Uppläsare:
Format:
Ljudbok, E-bok
Del:

2

Tid ljudbok:
5h 8min
Sidor e-bok:
143
Språk:
Svenska
Utgiven:
2010-05-28
Förlag ljudbok:
Bonnier Audio
ISBN ljudbok:
9789173484442
Förlag e-bok:
Bonnier Carlsen
ISBN e-bok:
9789143502633

© Bonnier Audio (Ljudbok)

© Bonnier Carlsen (E-bok)

Vad andra tycker

Recensioner av Näckrosdammen - Ljudbok, E-bok

Passar även vuxna

Veronica

Lätt att leva sig in i. Bokens innehålle var intressant eftersom man lärde sig om livet för judar som flytt till Sverige under WII

David

Underbar

Camilla

Bästa siren

Jag är ingen författare eller någon som är bra på att veta vilka böcker som är de bästa men denna bok. Vet jag att jag och stärker alla kommer att gilla. Det här är den BÄSTA siren jag lyssnar/läser. Jag tycker att just du borde testa alla böcker i den här siren

Inga