Någonstans brister himlen- Erika Olofsson Liljedahl, Erika Olofsson Liljedahl

Betyg 3.9
12h 3min
372 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

»En debut att falla pladask för … en stark skildring … Det är poetiskt och det är vackert.« Corren

»Ibland dyker det upp överraskande guldkorn i den massiva bokfloden. Som en skimrande historisk roman av debuterande 34-årig bibliotekarie i Lund.« Magasinet Tara

»Tänk att någon kan skriva så här underbart!« Sladdertackans bokblogg

»En fantastisk läsupplevelse … går rakt in i hjärtat.« Kulturkollo

»Jag bara älskar den här boken, från första till sista sidan … Detta kan nog bli årets bästa.« Bloggen Ylva kort och gott

Bohuslän, sent 1920-tal. Trettonårige Elis och hans familj lever ett hårt och enkelt liv som fiskare. Arbetet är slitigt och dagarna förutsägbara. När Elis äldre syster en dag försvinner uppdagas också en mörk familjehemlighet.

Elis hela värld rämnar, och han tar ett drastiskt beslut. Han plockar på sig familjens få slantar och lämnar barndomens saltstänkta klippor bakom sig.

Någonstans brister himlen är både ett tätt familjedrama och en gripande uppväxtskildring. Men det är också en berättelse om ett Sverige i förändring, om framtidstro och modernisering, och om dem som hamnar på efterkälken.

Erika Olofsson Liljedahl är bibliotekarie och har studerat vid Lunds författarskola. Detta är hennes imponerande debutroman.

Uppläsare:
Format:
E-bok, Ljudbok
Tid ljudbok:
12h 3min
Sidor e-bok:
372
Språk:
Svenska
Utgiven:
2017-07-04
Förlag ljudbok:
Historiska Media
ISBN ljudbok:
9789175455754
Förlag e-bok:
Historiska Media
ISBN e-bok:
9789175454702

© Historiska Media (Ljudbok)

© Historiska Media (E-bok)