Näktergalen

Betyg 4.6
17h 26min
506 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning av boken

I kärlek upptäcker vi vilka vi vill vara.

I krig förstår vi vilka vi är.

När Vianne Mauriacs man ger sig av till fronten 1939 tror hon att hon är trygg för egen del. Det är otänkbart att nazisterna ska kunna invadera Frankrike.

Men invasionen kommer, och i hennes hus flyttar det in en tysk kapten. Vianne har inget val – om hon vill behålla sitt hem måste hon och dottern dela det med fienden.

Allt eftersom kriget fortsätter blir bristen på mat och pengar akut, och den hotfulla situationen tvingar Vianne till allt större uppoffringar för att skydda sig själv och sin familj.

Samtidigt befinner sig Viannes syster Isabelle i Paris. Hon är en rebellisk artonåring som vägrar acceptera det franska nederlaget. När hon förälskar sig i en partisan dras hon med i motståndsrörelsen. För henne finns inga kompromisser och ingen väg tillbaka.

Kristin Hanna beskriver i Näktergalen kvinnornas krig, den tillvaro på hemmaplan som sällan skildrats. Hennes berättelse om de två systrarna i det ockuperade Frankrike blir en berättelse om styrka och kärlek i en omöjlig tid.

Författare:

Översättare:

Micka Andersson

Format:

E-bok
Ljudbok

Tid ljudbok:

17h 26min

Sidor e-bok:

506

Språk:

Svenska

Utgiven:

2023-07-07

Förlag ljudbok:

Albert Bonniers förlag

ISBN ljudbok:

9789100803001

Förlag e-bok:

Albert Bonniers förlag

ISBN e-bok:

9789100171988

Vad andra tycker

Recensioner av Näktergalen -
E-bok, Ljudbok

En av dom bästa böckerna jag lyssnat på. Så bra skrivet och läst. Både väldigt spännande men också väldigt sorglig. Mycket eftersom man vet att den här tiden och det som hände då faktiskt har hänt.

Anna

Missa inte denna bok, så bra och gripande.

Marie

Förkrossande bra

Maria

Viktigt att bli påmind om historien

Pia