När bergen sjunger- Nguyễn Phan Quế Mai

Betyg 4.2
12h 10min
414 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Hanoi, 1972. Hương och hennes mormor klamrar sig fast vid varandra när de amerikanska bomberna briserar utanför deras improviserade skydd. Hươngs föräldrar har lämnat henne för att utkämpa ett krig som inte bara sliter itu deras land, utan också deras familj. För hennes mormor är det som att återuppleva fasorna under den kommunistiska regeringen, då hon tvingades fly med sina sex barn från familjens gård. Under åren har hon förlorat sin far, make, bror och äldsta son. Genom dessa två kvinnors öden tas läsaren med på en oförglömlig resa genom Vietnams smärtsamma 1900-talshistoria.
Nguyễn Phan Quế Mai föddes i Vietnam 1973 och blev under sin uppväxt vittne till krigets förödelse. Hennes böcker har publicerats i ett tiotal länder och förärats en rad utmärkelser. När bergen sjunger är en starkt berörande roman om komplicerade familjerelationer, och en briljant skildring av Vietnams turbulenta historia: från den franska koloniseringen, uppdelningen av Syd- och Nordvietnam, Vietnamkriget och hela vägen fram till idag. Men den är lika mycket en bok om glädje, trots och beslutsamhet. Och om hoppets osannolika kraft.

Uppläsare:
Översättare:
Annika Sundberg
Format:
Ljudbok, E-bok
Tid ljudbok:
12h 10min
Sidor e-bok:
414
Språk:
Svenska
Utgiven:
2021-03-25
Förlag ljudbok:
Historiska Media
ISBN ljudbok:
9789177894896
Förlag e-bok:
Historiska Media
ISBN e-bok:
9789177894476

© Historiska Media (Ljudbok)

© Historiska Media (E-bok)

Vad andra tycker

Recensioner av När bergen sjunger - Ljudbok, E-bok

Otroligt gripande bok! Sorglig och hoppfull på samma gång. Familjesammanhållning och kärlek i skuggan av kommunistisk indoktrinering och amerikansk imperialism. Poetiskt språk, fullt av levnadsvisdom.

Mona

Fantastisk berättelse. Uppläsarens sätt att uttala dessa svåra ord och namn gjorde att man nästan skulle vilja lära sig själv detta språk.

AnnKatrin

Vilket oerhört lidande det vietnamesiska folket fått utstå. Trots det en underbar och hoppingivande bok. Ge aldrig upp!

Malin

🤔

Birgitta

Så bra! Ger också en inblick i Vietnams historia.

Anne-Marie

Mycket intressant med en fin personbeskrivning.

Ann-Cathrine

En underbar, hemsk och lärorik roman. Berättelsen handlar om en familj genom olika tider och både utifrån mormoderns upplevelser och barnbarnets vilket kan göra att det känns förvirrat innan en förstår att det är två berättelser som vävs samman och blir både en familjs berättelse men också Vietnams historia med dem som levde då och hur allt som hände påverkade dem och deras liv.

Frida

Fantastisk berättelse.

Fantastisk berättelse.

maria

En fin berättelse

Berit

Fantastiskt bra bok!

sofia