När hundarna kommer

- Jessica Schiefauer

Betyg 3.9
6h 19min
161 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Den här sommaren älskar Ester och Isak varandra vettlöst. Den här sommaren kommer deras kärlekshistoria att solkas, falla sönder och återuppstå. Den här sommaren misshandlas en ung pojke till döds vid en stilla insjö. Och Isaks lillebror var där när det hände. Jessica Schiefauers roman är en förtätad och aktuell berättelse om kärlek, besatthet och om våld.

Ester och Isak. Isak och Ester. Två unga människor i ett litet samhälle i Sverige. Småstadstristessen den här våren löper sida vid sida med de nynazistiska strömningar som blir allt synligare: Ett hakkors i svart bläck på mattebokens pärm, en torshammare om halsen, skrålande fyllesång om fosterlandet på festerna.

När Ester och Isak en vårkylig kväll möts på en av festerna vid sjön förändrar de varandra. Deras förälskelse väcker dem till liv.

Ester sover allt oftare över i Isaks pojkrum, äter frukostmackorna vid hans köksbord.

Isak har en lillebror som heter Anton.

Och det här är berättelsen om Esters och Isaks stora kärlek. Och det är berättelsen om när Anton tog en annan människas liv.

Författare:

Uppläsare:

Format:

Ljudbok, E-bok

Tid ljudbok:

6h 19min

Sidor e-bok:

161

Språk:

Svenska

Utgiven:

2015-10-19

Förlag ljudbok:

Bonnier Audio

ISBN ljudbok:

9789176511695

Förlag e-bok:

Bonnier Carlsen

ISBN e-bok:

9789163887192

Vad andra tycker

Recensioner av När hundarna kommer - Ljudbok, E-bok

Sådär

Björn

Väldigt bra uppläsare men själva boken är inte särskilt bra. Jag hade svårt att relatera till huvudpersonerna och deras beslut. Antons del var den mest intressanta, alla delar förutom den kändes utdragna och onödiga. De hade kunnat skippa mycket av romansen och ge mer tid till Antons radikalisering. Den är okså full med konstiga ordval och meningsbyggnad.

Mod Amanda

Kanon!

Alexander

Bra

Andrea