När ingen ser

- Leif Appelgren

Betyg 4.2
10h 25min
268 Sidor
Mats Ljunggren
bookCoverFor

Beskrivning

Redan när Sophia hörde hur Patrik stängde dörren lite för hårt visste hon att det skulle kunna sluta illa för henne. Igen.

”Jag heter Sophia Jonasson. Jag har dödat min pojkvän.”

Efter att en kvinna ringt 112 beger sig polispatruller till en lägenhet på Östermalm i Stockholm. På golvet i badrummet anträffar de en död man, han har huggskador i bröstet. Kvinnan, Sophia Jonasson, blir misstänkt för dråp och grips, men hon är själv svårt misshandlad och förs till sjukhus för vård. Sophia säger att hon agerat i nödvärn, att pojkvännen Patrik annars skulle ha slagit ihjäl henne.

Kammaråklagare Mats Ljunggren får ansvaret för att leda utredningen och med hjälp av erfarna poliser och tekniker på våldsroteln försöker han ta reda på vad som faktiskt hände den ödesdigra kvällen. Stegvis får de inblick i Sophias värld, en tillvaro förkrympt av kontroll och där våld och hot blivit vardag.

Att Sophia agerat i nödvärn får stöd inte bara av hennes svåra skador, utan även av tidigare anmälningar och domar mot Patrik för våld mot kvinnor. Men det finns också spår som antyder att Sophia inte bara försvarat sig …

Hur starkt är egentligen skyddet för våldsutsatta kvinnor? Finns det alltid en väg ut? Och hur mycket våld kan tolereras för att skydda sig själv?

Författare:

Uppläsare:

Format:

Ljudbok, E-bok

Del:

2

Tid ljudbok:

10h 25min

Sidor e-bok:

268

Kategorier:

Språk:

Svenska

Utgiven:

2023-05-23

Förlag ljudbok:

Lind & Co

ISBN ljudbok:

9789180194730

Förlag e-bok:

Lind & Co

ISBN e-bok:

9789180530163

Vad andra tycker

Recensioner av När ingen ser - Ljudbok, E-bok

Gripande och fruktansvärd historia,tyvärr förekommer det nog i detta nu. Jonas är en lysande berättare

Anette

Jäkligt obehaglig, men som alltid fantastiskt uppläst av Jonas M. Att få en inblick i det juridiska i en rättsal och även det mänskliga dramat innanför hemmets väggar, var skrämnande och tufft. Oerhört viktig bok.

Thomas

Bra intrig och all rättegångsfakta och utredningsakt är helt korrekt, vilket är ovanligt i deckare.

Lena

😃👍🏻

Madeleine